Ισθμός – Διώρυγα

Ο Ισθμός, είναι το στενό αυτό κομμάτι γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο.  Η Διώρυγα της Κορίνθου ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Η διώρυγα έχει μήκος 6.346 m, πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 m, στο βυθό της 21,3 m, ενώ το βάθος της κυμαίνεται από 7,50 έως 8 m. Ο συνολικός όγκος των χωμάτων που εξορύχτηκαν για την κατασκευή της έφθασε τα 12 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Σήμερα, η Διώρυγα της Κορίνθου αποτελεί διεθνή κόμβο θαλάσσιων συγκοινωνιών και εξυπηρετεί περί τα 12.000 πλοία ετησίως, όλων των εθνικοτήτων. Στη Διώρυγα λειτουργούν σήμερα δύο βυθιζόμενες γέφυρες. Μία στην Ποσειδωνία και μία στην Ισθμία, που εξυπηρετούν την επικοινωνία μεταξύ Στερεάς και Πελοποννήσου, ενώ κάθε χρόνο το πιο διάσημο κανάλι του ελλαδικού χώρου διαπλέεται από 15.000 περίπου πλοία, 50 τουλάχιστον διαφορετικών εθνικοτήτων, αποτελώντας αυτή τη στιγμή τον αδιαμφισβήτητο θαλασσινό “ομφάλιο λώρο” μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου.

Πηδώντας από τον Ισθμό!

Η πλατφόρμα βρίσκεται στο κάτω μέρος της τουριστικής γέφυρας της Κορίνθου, σε ύψος 80 μέτρων από την επιφάνεια του νερού και πολλοί λένε ότι είναι ένα από τα καλύτερα σημεία για Bungee jumping στον κόσμο. Καθώς πέφτεις, αισθάνεσαι την αντίσταση του αέρα στο πρόσωπο, βλέπεις το νερό να πλησιάζει, νιώθεις απλά ότι έκανες μια τρέλα. Στο τέλος βέβαια γελάς και σκέφτεσαι «πότε θα ξαναβουτήξω»!

Το άλμα είναι ακόμα πιο μοναδικό, εδώ στον Ισθμό της Κορίνθου εξαιτίας της μυθικής θέας του. Αφού ζυγιστείτε, θα περάσετε να δέσουν με τους ειδικούς ιμάντες τα πόδια σας και θα φορέσετε ένα ολόσωμο ορειβατικό ένδυμα (harness). Στη συνέχεια θα περάσετε στην πλατφόρμα Bungee, θα σας ξαναζυγίζουν οι jumpmasters, θα μπει το κατάλληλο σχοινί (bungee rope), θα γίνει ο τελικός έλεγχος και…. φύγατε! Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να ζητήσετε να ακουμπήσετε και το νερό στο άλμα σας!

Μετά την βουτιά στο ιστορικό κανάλι, ανεβείτε στην πλατφόρμα και για να στυλωθείτε πηγαίνετε να κολατσίσετε ζουμερά χοιρινά σουβλάκια στις ιστορικές ψησταριές της παλιάς εθνικής οδού.