Λίμνη Δόξα

Μια τεχνιτή λίμνη με απαράμιλλο φυσικό κάλος που προσφέρεται για πλήθος δραστηριοτήτων ανάμεσα σε πανύψηλες βουνοκορφές και μαζί με την λίμνη Τσιβλού στην Αχαϊα αποτελούν δύο από τις ομορφότερες λίμνες της Πελοποννήσου. Ιδανική για πεζοπορία ή ποδηλασία περιμετρικά της, και για τους τολμηρούς με τον κατάλληλο εξοπλισμό καταδύσεις στα παγωμένα νε΄ρά ψάχνωντας για το παλιό εικονοστάσι του Αγ. Γεωργίου το οποίο βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος 8 μέτρων.

Βρίσκεται στον δήμο Φενεού σε υψόμετρο 880 μέτρων.

Έχει ηλικία 10-15 ετών αλλά εδώ και αιώνες στην ευρύτερη περιοχή η άνοδος της στάθμης του νερού από τις πλημμύρες δημιουργούσε προβλήματα, καταστρέφοντας καλλιεργησιμες περιοχές ενώ οδήγησε και σε μεταφορά του παλαιού μοναστηρίου του Αγίου Γεωργίου στην σημερινή του θέση, αρκετά πάνω από την στάθμη της σημερινής λίμνης, στα τέλη του 17ου αιώνα.

Το φυσικό τοπίο γύρω από την λίμνη είναι πανέμορφο καθώς κυριαρχούν 3 πανύψηλα βουνά της Πελοποννήσου, η Ζήρεια, ο Χελμός και η Ντουρντουβάνα.

Το εκκλησάκι του Αγ. Φανουρίου

Άλλο ένα στοιχείο που ομορφαίνει την λίμνη, το οποίο από αρκετά σημεία στην περίμετρο της λίμνης φαίνεται να είναι μέσα στην λίμνη και πάνω σε κάποιο νησάκι. Στην πραγματικότητα υπάρχει χωμάτινη λωρίδα γης που οδηγεί στον Άγιο Φανούριο, στη θέση του οποίου βρισκόταν το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

Αξίζει και μια επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου,το οποίο και θα δείτε από το επίπεδο της λίμνης, όχι μόνο για την εξαιρετική πανοραμική θέα που προσφέρει σε αυτή αλλά και για να δοκιμάσετε το γλυκό τριαντάφυλλο που φτιάχνεται στη μονή αλλά και να θαυμάσετε από κοντά το σκαλιστό της τέμπλο.